Staj Başvuruları
3. SINIF STJ 302 KODLU STAJ UYGULAMALARI DERSİ HAKKINDA
Staj süresi: 20 (yirmi) iş günü olarak belirlenmiştir.
Staj yeri: Alanlarıyla ilgili olmak kaydıyla staj koordinatörünün (staj danışmanının) onayı alınarak bölüm öğrencileri tarafından belirlenir.
Staj başvuruları: Öğrenciler staj yapacakları kurum ve kuruluşa başvurularını aşağıdaki linkten çıktısını alacakları staj başvuru formu (Belge-1) ile yaparlar.
(Belge 1) üç nüsha olmak üzere (biri öğrencide, biri işverende / kurum yetkilisinde, biri de staj danışmanında kalacaktır) hazırlanır. Form üzerine fotoğraf yapıştırılarak istenen bilgiler öğrenci ve işveren/kurum yetkilisi tarafından doldurulur ve her ikisi tarafından imzalanır.Daha sonra Program ve Fakülte Staj Koordinatörüne (staj danışmanı ve fakülte dekanına), ayrıca Üniversite Muhasebe Birimine (staj başlamadan 15 gün önce) imzalatılır ve bir nüshası staj danışmanına teslim edilir.Ayrıca bu belge ile birlikte (Belge- 2) adlı formun ilk sayfasından bir nüsha alınır ve işyeri/ kurum yetkilisine teslim edilir. Staj bitiminde bu form staj yapılan işyeri/kurum yetkilisi tarafından doldurulur. Form danışman öğretim elemanına ulaştırılmak üzere, kapalı zarfla öğrenciye verilir.
(Belge-2)’nin diğer sayfaları (2. Sayfasından itibaren) (Belge-3) ile birlikte akademik yazım kurallarına uygun şekilde öğrenci tarafından Türkçe olarak hazırlanır, hem yazılı metin hem de elektronik ortamda bir kopyası (CD) staj raporu dahil staj sonunda istenen belgelerle birlikte stajı izleyen yarıyılın başlamasından sonraki en geç 2 haftalık bir süre zarfında (2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi başında) ilgili staj danışmanına teslim edilir. Bu süreden sonra verilecek staj dosyası ve belgeleri kabul edilmez.
Hazırlanması Beklenen Staj Evrakları |
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Staj Belgeleri |
a. Belge-1 |
b. Belge-2 |
c. Belge-3 |
Mevzuat |
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Staj Yönergesi |
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Staj Uygulama Esasları |