2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Ders Planı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1. SINIF I.YARIYIL II.

Neden İktisat

İktisat biliminin birey ve toplum hayatında önemli bir yeri vardır. İktisat öğrenimi, hayatın bizatihi kendisi olan iktisadi faaliyetleri anlama ve iktisadi bakış açısıyla yorumlayabilme yeteneği kazandırır.

Programın Amacı

İktisat Programı nitelikli iktisatçılar yetiştirmeyi ve bilimsel bilgi üretmeyi amaçlamaktadır.

Programın Özellikleri

Gerekli Vasıflar

İktisat alanında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin sözel yeteneğin yanı sıra, sayısal düşünme yeteneğine de sahip olmaları gerekmektedir.

Çalışma Alanları

İktisat Bölümü mezunlarının çalışma alanı son derece geniştir. - Özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerde çalışabilir.

Ders İçerikleri

1.

Akademik Takvim

İletişim

İletişim Bilgisi  Telefon : (0352) 324 00 00 Faks     : (0352) 324 00 04 E-posta   : info@nny.edu.

Akademik Kadro

Prof. Dr. Emine KILAVUZ [ekilavuz@nny.edu.tr] Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali KAYA [akaya@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa SAATÇİ [msaatci@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur GÖZBAŞI [ogozbasi@nny.edu.

2012 - 2013 Eğitim Öğretim Yılı Bursları ve Kontenjanları

Akademik Yetkililer

RektörProf. Dr. Kerim GÜNEY[rektorluk@nny.edu.tr]       Yrd. Doç. Dr. Şaban Suat ÖZSARIYILDIZ[ssozsariyildiz@nny.edu.tr]       Satın AlmaM. Mete ERALEMDAR[meralemdar@nny.edu.

Erasmus El Kitabı

Öğrenci Staj Hareketliliği

Bu hareketlilik türü, Leonardo da Vinci II döneminde A tipi projeler kapsamında “Yüksek Öğrenim Görenlere Yönelik Yerleştirme Projeleri” olarak gerçekleştirilmiştir.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Personel Ders Verme Hareketliliği

Personel Eğitim Hareketliliği

EÜB sahibi yükseköğretim kurumu akademik/idari personelinin eğitim alma amaçlı hareketliliğine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır. Personel Eğitim Alma Hareketliliği faaliyet alanı iki hareketlilik türünü içerir:  1.

İkili Anlaşmalar

Dil Kursları

Yaygın sayılamayacak kadar az kullanılan ve öğretilen dillerin konuşulduğu program ülkelerinde, gelen öğrencileri Erasmus dönemine hazırlamak için kısa süreli yoğun dil kursları düzenlenmektedir.

Sıkça Sorula Sorular

Avrupa Birliği Merkezi, Erasmus Ofisimize sıkça sorulan sorular ve cevapları asağıdaki dosyada toplanmıştır.   Soru:  Erasmus öğrencisi olarak seçildim.

İletişim Bilgileri

Adres : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesi Erkilet Dere Mah. Kocasinan/KAYSERİ   Telefon : +90 (352) 324 00 00   Fax : +90 (352) 324 00 04   E-posta :  intoffice@nny.edu.

Laboratuvarlar

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iki adet bilgisayar laboratuvarı vardır.

Sınav Arşivi

2013-2014 Güz Yarıyılı 1. Sınıf Ara Sınav Programı 2013-2014 Güz Yarıyılı 2. Sınıf Ara Sınav Programı 2013-2014 Güz Yarıyılı 3. Sınıf Ara Sınav Programı  2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı 1.

Üniversitemiz Öğrencilerinin Organize Sanayi Bölgesine Teknik Gezisi

Üniversitemiz öğrencileri Kayseri Organize Sanayi Bölgesine (KOSB) teknik gezi düzenleyerek, hem KOSB hakkında bilgi aldılar hem de kendi alanlarıyla ilgili işletmeleri gezdiler. Bu teknik geziye Rektör Prof. Dr.

Burslar ve Kontenjanlar

Ders Programı